Dobra Tuba – V60 – Rwanda

Dobra Tuba – V60 – Rwanda

Drogi kawoszu / kawoszko,

oto pochodzące z północnej części Rwandy (z regionu Gakenke District), z tej samej stacji obróbki (Muhondo), tej samej odmiany botanicznej (Bourbon/Jackson), dwie różne kawy.

Jeśli kiedykolwiek nurtowało Cię pytanie: „jak na smak kawy wpływa metoda obróbki?”, to teraz masz okazję przekonać się o tym w swojej filiżance. Otóż to co odróżnia od siebie te dwie kawy, to właśnie proces obróbki. Jedna została obrobiona metodą suchą (Natural), druga zaś z udziałem wody (Washed).

Od siebie dołożyliśmy:

  • dwie porcje kawy (po jednej z każdej obróbki) zmielone na tych samych ustawieniach tego samego młynka;
  • specjalnie przygotowaną pod względem składu mineralnego wodę;
  • łatwy do powtórzenia  przepis.

Życzymy owocnych porównań, ale też i uśmiechu, bowiem – parafrazując Krasickiego – uczyć i bawić tuby jest zadanie. 😉

Zespół dobrej palarni kawy

PS. Oznacz nas swojej relacji (@dobrapalarnia) ze składania kawy z hashtag’iem #parzysie lub #parzysiewdomu.

Zapraszamy do sklepu!